Viltfärsbiff med lingonsås

Viltfärsbiff med lingonsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Enbär och lingon ger biffarna vildsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 400 g nötfärs 10% fett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 2 msk finhackad rödlök
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Sås:

Gör så här

Gör så här

Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och ev lite vatten. Forma till biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem. Häll grädde, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: