Viltfärsbiff med lingonsås

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Viltfärsbiff med lingonsås

Enbär i färsen ger biffarna viltsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.

Ingredienser

Älgfärs eller nötfärs
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade enbär
1 tsk
Finhackad rödlök
2 msk

Sås:

Kalvfond
1 msk
Soja
1 tsk
Lingonsylt
2 msk
Hackad färsk persilja
2 msk
2½ dl
Färsk timjan eller persilja

Gör så här

  • Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och ev lite vatten. Forma till biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem.
  • Häll grädde, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp.
  • Servera såsen till biffarna och strö över timjan eller persilja.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/viltfarsbiff-med-lingonsas/