Viltfärsbiff med lingonsås

Viltfärsbiff med lingonsås

20 min Huvudrätt
Enbär i färsen ger biffarna viltsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltfarsbiff-med-lingonsas/

Gör så här

  • Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och ev lite vatten. Forma till biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem.
  • Häll grädde, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp.
  • Servera såsen till biffarna och strö över timjan eller persilja.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

490 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Älgfärs eller nötfärs
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade enbär
1 tsk
Finhackad rödlök
2 msk
Sås:
Kalvfond
1 msk
Soja
1 tsk
Lingonsylt
2 msk
Hackad färsk persilja
2 msk
2½ dl
Färsk timjan eller persilja