Viltfärsbiff med lingonsås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Enbär i färsen ger biffarna viltsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.
Ingredienser
|
Älgfärs eller nötfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Krossade enbär
|
1 tsk |
|
Finhackad rödlök
|
2 msk |
Sås:
|
Kalvfond
|
1 msk |
|---|---|
|
Soja
|
1 tsk |
|
Lingonsylt
|
2 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
| 2½ dl |
|
Färsk timjan eller persilja
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
231 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 43,6 % | 24,8 g |
| Fett: | 45,1 % | 11,8 g |
| Kolhydrater: | 11,3 % | 6,4 g |