Viltbiffar med lingonsås

Viltbiffar med lingonsås

40 min Huvudrätt
Köttbullar med gräddsås och lingon går alltid hem. Här en vild variant som lagas direkt i pannan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen. Skala och riv morötterna.
  • Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök. Forma till 8 små biffar.
  • Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 min på varje sida. Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. Låt det koka någon min.
  • Strö ev över lite färsk timjan. Servera med potatis och rivna morötter.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Nötfärs eller lammfärs
400 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade enbär
5
Torkad timjan
1 tsk
1 dl
Finhackad gul lök
2 msk
Rårörda lingon
½ dl
3 dl
Potatis
1 kg
Morot
300 g