Vilda järpar i panna

Vilda järpar i panna

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

Variera köttfärsen med järpar - en modern variant på en klassiker.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 3 dl Arla Köket® matlagningsgrädde matlagningsgrädde 15%
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ tsk balsamvinäger
  • 1 tsk konc svartvinbärssaft
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 tsk stötta enbär
  • 1 köttbuljong
  • 2 strimlade salladslökar

Gör så här

Gör så här

Blanda färsen med salt, peppar, ägg och vatten till en smidig smet. Forma 8-10 avlånga järpar och stek dem i smör-&rapsolja i en panna ca 5 min. Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll i pannan. Låt koka 3-4 min. Strö över salladslöken.

Tips:

Viltfärsen kan även bytas ut mot nötfärs.

Skriv ut

Källa: