Vilda järpar i panna
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Variera köttfärsen med järpar - en modern variant på en klassiker.
Ingredienser
|
Viltfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Ägg
|
1 |
|
Vatten
|
½ dl |
| 1 msk |
Sås:
| 3 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 tsk |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Balsamvinäger
|
½ tsk |
|
Konc svartvinbärssaft
|
1 tsk |
|
Torkad timjan
|
1 krm |
|
Stötta enbär
|
1 tsk |
|
Köttbuljong
|
1 |
|
Strimlade salladslökar
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Viltfärsen kan även bytas ut mot nötfärs.
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 30,4 % | 29,6 g |
| Fett: | 63,6 % | 28,4 g |
| Kolhydrater: | 6 % | 5,8 g |