Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar med räkor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

40 min

Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 50 g glasnudlar
  • 12 ark rispapper
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ gurka
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk koriander

Såser:

  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl fisksås
  • pressad saft från 2 lime

Gör så här

Gör så här

Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av. Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka. Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda. Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.

Blanda smetana med soja. Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan. Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök. Servera vårrullarna med såserna.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Andra goda förslag