Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar med räkor

40 min
Buffé
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vietnamesiska-varrullar-med-rakor/

Gör så här

Vårrullar:
  • Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av.
  • Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka.
  • Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda.
  • Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.
Såser:
  • Blanda smetana med soja.
  • Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan.
  • Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.
  • Servera vårrullarna med såserna.
Klart!
Energi:

95 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Glasnudlar
50 g
Rispapper
12 ark
Morot
1
Purjolök
½
Gurka
½
Skalade räkor
100 g
Hackad färsk koriander
2 msk
Såser:
1 dl
Kinesisk soja
1 msk
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
1
Strösocker
2 msk
Fisksås
½ dl
Lime
pressad saft från 2