Vietnamesiska vårrullar med räkor
40 min
Buffé
•
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Ingredienser
|
Glasnudlar
|
50 g |
|---|---|
|
Rispapper
|
12 ark |
|
Morot
|
1 |
|
Purjolök
|
½ |
|
Gurka
|
½ |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|
Hackad färsk koriander
|
2 msk |
Såser:
| 1 dl | |
|
Kinesisk soja
|
1 msk |
|
Röd chili
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Fisksås
|
½ dl |
|
Lime
|
pressad saft från 2 |
Gör så här
Vårrullar:
Såser:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
108 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 9,4 % | 2,5 g |
| Fett: | 29,4 % | 3,6 g |
| Kolhydrater: | 61,2 % | 16,3 g |