Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Betyg

(64 st)

Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g fläskkarré i skivor med ben
  • ½ färsk röd chili
  • 1 bit färsk ingefära, ca 50 g
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 g svartpepparkorn
  • 5 stjärnanis
  • 1½ tsk salt
  • 1 liter vatten
  • ¼ dl fisksås
  • ½ lime i klyftor

Glaze:

  • 2 msk japansk soja
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • 100 g risnudlar
  • 3 salladslökar
  • 4 salladsblad isbergssallad
  • ½ kruka färsk mynta
  • ½ kruka färsk koriander
  • 1 g sweet chilisås

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Sila och spara buljongen. Sätt ugnen på grill 225°. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min. Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg. Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander.

Näringsvärden, per ???

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem