Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(67 st)

Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g fläskkarré i skivor med ben
  • ½ färsk röd chili
  • 1 bit färsk ingefära, ca 50 g
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 g svartpepparkorn
  • 5 stjärnanis
  • 1½ tsk salt
  • 1 liter vatten
  • ¼ dl fisksås
  • ½ lime i klyftor

Glaze:

  • 2 msk japansk soja
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • 100 g risnudlar
  • 3 salladslökar
  • 4 salladsblad isbergssallad
  • ½ krukor färsk mynta
  • ½ krukor färsk koriander
  • 1 g sweet chilisås

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Sila och spara buljongen. Sätt ugnen på grill 225°. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min. Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg. Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander.

Näringsvärden, per ???

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem