Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar
2 tim 45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
•
Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.
Ingredienser
|
Fläskkarré i skivor med ben
|
800 g |
|---|---|
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Färsk ingefära, ca 50 g
|
1 bit |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 1 msk | |
|
Svartpepparkorn
|
1 g |
|
Stjärnanis
|
5 |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Fisksås
|
¼ dl |
|
Lime i klyftor
|
½ |
Glaze:
|
Japansk soja
|
2 msk |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
|
Risnudlar
|
100 g |
|---|---|
|
Salladslökar
|
3 |
|
Salladsblad isbergssallad
|
4 |
|
Färsk mynta
|
½ kruka |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Sweet chilisås
|
1 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
545 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 29 % | 38,9 g |
| Fett: | 42,2 % | 26 g |
| Kolhydrater: | 28,8 % | 38,6 g |