Vichyssoise

Frysbar
Vichyssoise

Vichyssoise, även kallad Crème Vichyssoise är en riktigt len potatis- och purjolökssoppa. Den är lätt att laga och smaken är mild och fin. Servera gärna denna soppa med en grov smörgås med ost och mycket skivad röd paprika!

Ingredienser

Purjolök
1
1 msk
Mjölig potatis
500 g
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1½ tärning
2½ dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Till servering:

Smörgåskrasse
1 ask
Danskt rågbröd
4 skivor
Kvibille® Cheddar
8 skivor
Röd paprika
1

Gör så här

  • Ansa och skiva purjolöken. Lägg den i ett durkslag och skölj noga.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs purjolöken glansig.
  • Skala och skär potatisen i bitar. Lägg potatisen i kastrullen och låt fräsa med någon minut.
  • Häll på vattnet och smula i buljongen. Koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  • Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde under fortsatt mixning. Salta och peppra.
  • Toppa vichyssoise med krasse. Servera med grovt bröd med ost och skivad paprika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

547 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 11,4 % 15,4 g
Fett: 59,2 % 36,6 g
Kolhydrater: 29,4 % 39,5 g
https://www.arla.se/recept/vichyssoise/