Vichyssoise
Frysbar
•
&format=webp)
Vichyssoise, även kallad Crème Vichyssoise är en riktigt len potatis- och purjolökssoppa. Den är lätt att laga och smaken är mild och fin. Servera gärna denna soppa med en grov smörgås med ost och mycket skivad röd paprika!
Budget
Nytt
Ingredienser
Purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Mjölig potatis
|
500 g |
Vatten
|
6 dl |
Grönsaksbuljong
|
1½ tärning |
2½ dl | |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
Smörgåskrasse
|
1 ask |
---|---|
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
8 skivor | |
Röd paprika
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
547 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,4 g |
Protein: | 15,4 g |
Kolhydrater: | 39,5 g |
Fett: | 36,6 g |

