Vichyssoise
Frysbar
•
&format=webp)
Vichyssoise, även kallad Crème Vichyssoise är en riktigt len potatis- och purjolökssoppa. Den är lätt att laga och smaken är mild och fin. Servera gärna denna soppa med en grov smörgås med ost och mycket skivad röd paprika!
Ingredienser
Purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Mjölig potatis
|
500 g |
Vatten
|
6 dl |
Grönsaksbuljong
|
1½ tärning |
2½ dl | |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
Smörgåskrasse
|
1 ask |
---|---|
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
Kvibille® Cheddar
|
8 skivor |
Röd paprika
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
547 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,4 g |
Protein: | 11,4 % | 15,4 g |
Fett: | 59,2 % | 36,6 g |
Kolhydrater: | 29,4 % | 39,5 g |

