Vegogryta med svamp

Vegogryta med svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

30 min

Pumpa är en mångsidig råvara som finns tillgänglig under nästan hela året. Idag kan man få tag på flera olika sorter i välsorterade matbutiker, men de allra vanligaste kanske är muscat och butternut.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl bulgur

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär pumpan i bitar ca 3x3 cm. Strimla svampen tunt. Fräs i en stekgryta i hälften av smör-&rapsoljan tills krispig. Smaka av med lite salt, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Fräs pumpan i resten av smör-&rapsoljan några min. Tillsätt svamp, crème fraiche, vatten och fond. Koka på svag värme tills pumpan är precis mjuk, ca 5 min.
  4. Häll av, skölj och vänd ner kikärterna i grytan. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Toppa med pumpakärnor och persilja. Servera med bulgur.

Tips:

Pumpan kan bytas ut mot valfria rotsaker, t ex sötpotatis, palsternacka eller morot.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag