Vegogryta med svamp
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Pumpa är en mångsidig råvara som finns tillgänglig under nästan hela året. Idag kan man få tag på flera olika sorter i välsorterade matbutiker, men de allra vanligaste kanske är muscat och butternut.
Ingredienser
|
Pumpa eller sötpotatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Svamp t ex ostronskivling
|
200 g |
| 2 msk | |
| 2 dl | |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Grönsaksfond
|
2 tsk |
|
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
|
Rostade pumpakärnor
|
2 msk |
|
Bladpersilja, hackad
|
½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Bulgur
|
3 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Pumpan kan bytas ut mot valfria rotsaker, t ex sötpotatis, palsternacka eller morot.
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,5 g |
| Protein: | 15,5 % | 17,6 g |
| Fett: | 31,5 % | 16,4 g |
| Kolhydrater: | 53 % | 59,9 g |