Vegogryta med svamp
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                
                    •
                    
            
        
    Pumpa är en mångsidig råvara som finns tillgänglig under nästan hela året. Idag kan man få tag på flera olika sorter i välsorterade matbutiker, men de allra vanligaste kanske är muscat och butternut.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Pumpa eller sötpotatis
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kg | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Svamp t ex ostronskivling
                                            
                                     
                                 | 
                                200 g | 
| 2 msk | |
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                2 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Grönsaksfond
                                            
                                     
                                 | 
                                2 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Kikärter à 400 g
                                            
                                     
                                 | 
                                1 burk | 
| 
                                     
                                            
                                                Rostade pumpakärnor
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Bladpersilja, hackad
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                Bulgur
                                            
                                     
                                 | 
                                3 dl | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Pumpan kan bytas ut mot valfria rotsaker, t ex sötpotatis, palsternacka eller morot.
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,5 g | 
| Protein: | 15,5 % | 17,6 g | 
| Fett: | 31,5 % | 16,4 g | 
| Kolhydrater: | 53 % | 59,9 g |