Vegetarisk tikka masala med röda linser

Huvudrätt
Vegetarisk tikka masala med röda linser

Snabb vegetarisk gryta med färdig sås som ger genuin smak av tikka masala. Indisk mat på ett kick.

Ingredienser

Torkade röda linser
2 dl
Zucchini
1
Gul lök
1
Kelda® Grytbas mild masala
4 dl
Blomkålsbuketter
250 g
Kikärter
400 g
Bladspenat
100 g

Till servering:

2 dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken. Häll såsen i en panna och värm under omrörning. Lägg zucchini, lök och blomkål i såsen. Låt koka under lock ca 5 min. Häll av och skölj kikärterna. Vänd ner kikärter och spenat i pannan. Blanda yoghurt och kardemumma. Servera grönsaksgrytan med linserna och en klick yoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-tikka-masala-med-roda-linser/