Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

30 min
Arbetstid: 30 min
Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Ingredienser

Shiitakesvamp
150 g
Ättiksprit 12%
2 msk
Vatten
2 dl
Salt
1 msk
Strösocker
½ dl
Senapsfrön
1 msk

Ört- och citronsås:

2 dl
Citron
rivet skal av 1
Hackad färsk gräslök
2 msk
Hackad färsk dill
2 msk
Svartpeppar
1 krm
Salt
1 krm

Gör så här

  • Rensa och skiva svampen grovt.
  • Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen.
  • Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Markera receptet som tillagat

Shiitakesvamp går bra att bytas mot skogschampinjoner.

Näringsvärden, per port

Energi:

239 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 5,6 % 3,3 g
Fett: 64,1 % 17,3 g
Kolhydrater: 30,3 % 17,8 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-sill-i-kramig-ort--och-citronsas/