Vegetarisk sill i yoghurtsås

30 min
Arbetstid: 30 min
Vegetarisk sill  i yoghurtsås

Få allt det goda med sill utan fisk. Sötsyrlig ättikslag och krämig yoghurtsås med shitakesvamp istället - smart!

Ingredienser

Shiitakesvamp
150 g
Ättiksprit 12%
2 msk
Vatten
2 dl
Salt
1 msk
Strösocker
½ dl
Senapsfrön
2 msk

Yoghurtsås:

1 dl
Hackad vitlöksklyfta
½
Hackad färsk timjan
1 msk
75 g

Gör så här

  • Rensa och skiva svampen grovt.
  • Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen.
  • Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
  • Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn
Markera receptet som tillagat

Shiitakesvamp går bra att bytas mot skogschampinjoner.

Näringsvärden, per port

Energi:

162 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,6 % 6,6 g
Fett: 45,4 % 8,3 g
Kolhydrater: 38 % 15,1 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-sill--i-yoghurtsas/