Vegetarisk osso buco med gremolata

Vegetarisk osso buco med gremolata

Betyg

(20 st)

Välsmakande osso buco med fänkål och ljuvlig gremolata som klicken över i! Servera gärna ris eller saffransris till denna osso buco.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g fänkål
  • 2 gula lökar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gremolata:

  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Dela fänkålen i fjärdedelar. Skala och klyfta löken. Fräs löken i smör i en stor gryta. Lägg i fänkålen och häll på tomaterna med sitt spad och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 min. Smaksätt med salt och peppar. Blanda citronskal, persilja och vitlök och strö över grytan.

Tips:

Gott med saffransris till.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem