Vegetarisk osso buco med gremolata

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Vegetarisk osso buco med gremolata

Välsmakande osso buco med fänkål och ljuvlig gremolata som klicken över i! Servera gärna ris eller saffransris till denna osso buco.

Ingredienser

Fänkål
700 g
Gula lökar
2
1 msk
Konserverade hela tomater
1 burk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gremolata:

Citron
rivet skal av 1
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackade vitlöksklyftor
2

Gör så här

  • Dela fänkålen i fjärdedelar. Skala och klyfta löken.
  • Fräs löken i smör i en stor gryta. Lägg i fänkålen och häll på tomaterna med sitt spad och crème fraiche.
  • Smula i buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda citronskal, persilja och vitlök och strö över grytan.
Markera receptet som tillagat

Gott med saffransris till.

Näringsvärden, per port

Energi:

193 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,4 g
Protein: 18,1 % 8,6 g
Fett: 48,9 % 10,7 g
Kolhydrater: 33 % 15,7 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-osso-buco-med-gremolata/