Halloumilasagne

Halloumilasagne

45 min Huvudrätt
En riktigt maffig och smakrik halloumilasagne med mycket grönsaker. I denna lättlagade lasagne samas halloumi, zucchini, spenat, kryddig tomatsås och krämig pesto-créme fraiche mellan färska lasagneplattor. Låt gärna halloumilasagnen stå till sig en liten stund innan den serveras. Servera tillsammans med en krispig sallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumilasagne/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär osten i ca 12 skivor. Skär zucchinin i tunna skivor.
Tomat- och spenatsås:
  • Skala och skiva vitlöken. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna eller kastrull. Fräs spenat och vitlök 2-3 min.
  • Häll på tomaterna. Skölj ur tomatburkarna med 1 dl vatten och häll ner i såsen. Tilllsätt sambal oelek och koka ihop ca 5 min. Smaka av såsen med salt.
Pesto-crème fraiche:
  • Blanda crème fraiche med pesto och salt.
Montering:
  • Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm.
  • Varva tomatsås med zucchini, lasagneplattor, pesto-crème fraiche och halloumi.
  • Det sista lagret ska vara tomatsås och halloumi. Strö över riven ost.
  • Skala och skär rödlöken i bitar. Fördela dem över lasagnen.
  • Gatinera halloumilasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
Klart!

Ingredienser

Halloumi
ca 200 g
Zucchini
1
Färska lasagneplattor
200 g
Vitlöksklyftor
2
1
Färsk bladspenat, eller fryst tinad
200 g
Konserverade körsbärstomater
800 g
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Salt
1 tsk
Pesto-crème fraiche:
2 dl
Pesto
2 msk
Salt
2 krm
Topping:
Små rödlökar
2
1 dl