Vegetarisk gryta med gremolata

Vegetarisk gryta med gremolata

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(76 st)

En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 gula paprikor
  • 400 g zucchini
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 burk kikärter à 400 g
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad timjan

Gremolataröra:

  • surdegsbröd

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ihop röran. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs alla grönsaker i smör en gryta. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner kikärtor och tomater med sitt spad. Krydda med peppar, smulad buljongtärning och timjan. Låt allt koka ihop ca 10 min. Servera med gremolataröran och gärna bröd.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem