Vegetarisk gryta med gremolata
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
Frysbar
•

En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Gula paprikor
|
2 |
Zucchini
|
400 g |
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Svartpeppar
|
1 krm |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Gremolataröra:
250 g | |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Surdegsbröd
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl bröd
Energi:
415 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 10 g |

