Vegetarisk gryta med gremolata
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Gula paprikor
|
2 |
|
Zucchini
|
400 g |
|
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
|
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
Gremolataröra:
| 250 g | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Surdegsbröd
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
196 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 30,4 % | 14,7 g |
| Fett: | 20,7 % | 4,6 g |
| Kolhydrater: | 48,9 % | 23,6 g |