Vegetarisk gryta med gremolata

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Vegetarisk gryta med gremolata

En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.

Ingredienser

Gul lök
1
Gula paprikor
2
Zucchini
400 g
Kikärter à 400 g
1 burk
Konserverade hela tomater
1 burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk

Gremolataröra:

250 g
Citron
rivet skal av ½
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Surdegsbröd

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till röran.
  • Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i bitar.
  • Fräs alla grönsaker i smör en gryta.
  • Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner kikärtor och tomater med sitt spad.
  • Rör ner smulad buljongtärning, peppar och timjan. Låt allt koka ihop ca 10 min.
  • Servera med gremolataröran och gärna bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

415 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-gryta-med-gremolata/