Vegetarisk curry
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    En smaksprakande vegogryta med indiska influenser. Platta papadams puffas enkelt upp i mikrovågsugnen, men de bränner lätt så håll ett vakande öga. Vill du bli extra mätt kan du vända ner kokta bönor eller linser i grytan.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Skivad gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Tärnad morot
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Tärnad zucchini
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Blomkål i buketter
                                            
                                     | ½ | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Curry
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Krossade tomater
                                            
                                     | 1 burk | 
| 
                                            
                                                Kokt potatis i bitar
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Pressade vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 1 msk | 
| 2 dl | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Ris
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hackad färsk koriander
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Papadam bröd
                                            
                                     | 1 förp | 
| 
                                            
                                                Mango chutney
                                            
                                     | 1 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
494 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,9 g | 
| Protein: | 9,7 % | 11,8 g | 
| Fett: | 24,7 % | 13,8 g | 
| Kolhydrater: | 65,6 % | 79,7 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)