Vegetarisk curry

1 tim Huvudrätt Middag
Vegetarisk curry

En smaksprakande vegogryta med indiska influenser. Platta papadams puffas enkelt upp i mikrovågsugnen, men de bränner lätt så håll ett vakande öga. Vill du bli extra mätt kan du vända ner kokta bönor eller linser i grytan.

Ingredienser

Skivad gul lök
1
Tärnad morot
1
Tärnad zucchini
1
Blomkål i buketter
½
2 msk
Curry
2 msk
Vatten
3 dl
Krossade tomater
1 burk
Kokt potatis i bitar
200 g
Pressade vitlöksklyftor
2
Riven färsk ingefära
1 msk
2 dl

Till servering:

Ris
2 dl
Hackad färsk koriander
½ dl
Papadam bröd
1 förp
Mango chutney
1 dl

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fräs lök, morot, zucchini och blomkål i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon min. Häll på vatten och krossade tomater och koka ca 20 min.
  • Tillsätt potatis, vitlök, ingefära och yoghurt och koka ytterligare 5 min. Toppa med hackad färsk koriander.
  • Tillaga papadambröden enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera curryn med ris, bröd och mango chutney.
Klart!
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-curry/