Varm smörgåstårta

Brunch Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Varm smörgåstårta

Som en härlig blandning av en klassisk Ruben sandwich och smörgåstårta, varm och krämig med ost och crème fraiche. Servera på brunch eller buffé, garanterat succé!

Ingredienser

2 dl
Majonnäs
2 msk
Dijonsenap
1 msk
200 g
Landgångsbröd
3
Surkål
100 g
Pastrami eller pastrami
8 skivor
Körsbärstomater
8

Garnering:

Pastrami
4 skivor
Syltlök
½ dl
Cornichons
½ dl
Rostad lök
1 msk
Hackad färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda crème fraiche, majonnäs, senap och ost.
  • Bred på ⅔ av röran på två av landgångsbröden. Fördela surkål och pastrami på de 2 landgångsbröden.
  • Toppa med sista brödskivan och bred på resten av röran, även på sidorna.
  • Lägg smörgåstårtan på en plåt med bakplåtspapper. Halvera tomaterna och lägg vid sidan av smörgåstårtan.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Toppa den varma smörgåstårtan med tomaterna, pastrami, syltlök, cornichons, rostad lök och persilja.
  • Servera gärna med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

665 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/varm-smorgastarta-med-rostbiff/