Brietårta med fikon och aprikos

40 min
Arbetstid: 40 min
Brietårta med fikon och aprikos

Sagolik varm brietårta med exotisk fruktsallad att bjuda till efterrätt. Strö rostad mandel på toppen. Gästerna kommer definitivt bli imponerade!

Ingredienser

Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
300 g
Torkade fikon
30 g
Torkade aprikoser
30 g
Schalottenlök
1
15 g
Ljusa russin
½ dl
Vitt vin
1 dl

Fruktsallad:

Vatten
½ dl
Strösocker
½ dl
Färska fikon
4
Äpple fast sort
1
Vindruvor
20
Skållad skalad mandel
50 g

Gör så här

  • Börja med fruktsalladen. Koka upp vatten och socker och låt det kallna. Skär den färska frukten i bitar och blanda med sockerlagen.
  • Grovhacka mandeln och rosta den i torr varm stekpanna.
  • Hacka den torkade frukten fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, blanda ner frukten och häll över vinet. Låt koka tills allt vin kokat in. Låt svalna.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela ostarna så det blir 4 bottnar. Fördela fruktblandningen på 2 bottnar och lägg de 2 andra ovanpå. Värm brietårtorna i mitten av ugnen 3-4 min.
  • Servera genast med fruktsalladen och den rostade mandeln.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

519 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 14,1 % 18 g
Fett: 53,2 % 31,2 g
Kolhydrater: 29,4 % 37,5 g
https://www.arla.se/recept/varm-brietarta-fylld-med-fikon-och-aprikos/