Brietårta med fikon och aprikos
40 min
•
Arbetstid: 40 min
•
Sagolik varm brietårta med exotisk fruktsallad att bjuda till efterrätt. Strö rostad mandel på toppen. Gästerna kommer definitivt bli imponerade!
Ingredienser
|
Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
|
300 g |
|---|---|
|
Torkade fikon
|
30 g |
|
Torkade aprikoser
|
30 g |
|
Schalottenlök
|
1 |
| 15 g | |
|
Ljusa russin
|
½ dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
Fruktsallad:
|
Vatten
|
½ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Färska fikon
|
4 |
|
Äpple fast sort
|
1 |
|
Vindruvor
|
20 |
|
Skållad skalad mandel
|
50 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
519 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 14,1 % | 18 g |
| Fett: | 53,2 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 29,4 % | 37,5 g |