Vaniljpannkaka

Vaniljpannkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Vispa ihop och rör ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker. Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och bär eller sylt.

Tips:

Det går lika bra med sylt istället för bär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem