Vaniljpaj med bär

Vaniljpaj med bär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(86 st)

Söt vaniljpaj som passar till syrliga sensommarbär t ex hjortron, lingon eller vinbär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Fyllning:

  • 2 dl hjortron
  • 1 dl hjortronsylt

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Skrapa fröna ur vaniljstången. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i paj-formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna. Blanda bär och sylt och bred ut på pajen.

Tips:

Vaniljstång kan bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem