Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

55 min
Efterrätt
Går att frysa
En riktigt knäckig och smakrik äppelpaj bakad med mandelmjöl. Kryddorna kardemumma, ingefära och citron lyfter denna paj ytterligare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-appelpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär smöret i tärningar. Blanda mandelmjöl, mandelspån, havregryn, socker och kardemumma i en bunke. Lägg i smöret och finfördela till en grynig massa.
  • Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronskal, pressad saft och ingefära. Grovhacka nötterna.
  • Lägg hälften av smuldegen i en smord ugnssäker form. Lägg på äpplena och resterande smuldeg. Strö över nötter och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!
Energi:

717 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Smuldeg:
200 g
Mandelmjöl
3 dl
Mandelspån
1 dl
Glutenfria havregryn
2 dl
Strösocker
1 dl
Kardemummakärnor, mortlade
2 tsk
Fyllning:
Svenska äpplen
3
Citron, finrivet skal och saft
1
Finriven färsk ingefära
1 msk
Rostade hasselnötter
1 dl
Till servering:
3 dl