Hallonpaj

1 tim 20 min Efterrätt
Frysbar
Hallonpaj

En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1

Fyllning:

Hallon
150 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
1 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Konc hallonsaft
2 msk

Garnering:

Hallon
Florsocker

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Tina hallonen om de är frysta.
  • Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per per bit

Energi:

330 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/hallonpaj/