Hallonpaj

Hallonpaj

60+ min Mellanmål Efterrätt
En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°. Tina hallonen om de är frysta.
  • Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1
Fyllning:
Hallon
150 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
1 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Konc hallonsaft
2 msk
Garnering:
Hallon
Florsocker
Till servering:
3 dl