Hallonpaj

Hallonpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(314 st)

En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 150 g hallon
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konc hallonsaft

Garnering:

  • hallon
  • florsocker

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 175°. Tina hallonen om de är frysta. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem