Vaniljpaj med bär

1 tim 20 min
Arbetstid: 25 min
Frysbar
Vaniljpaj med bär

Söt vaniljpaj som passar till syrliga sensommarbär t ex hjortron, lingon eller vinbär.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1

Fyllning:

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vaniljstång
½
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Hjortron
2 dl
Hjortronsylt
1 dl

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Skrapa fröna ur vaniljstången.
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i paj-formen.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
  • Blanda bär och sylt och bred ut på pajen.
Markera receptet som tillagat

Vaniljstång kan bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver.

Näringsvärden, per bit

Energi:

417 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,5 % 5,6 g
Fett: 50,4 % 23,8 g
Kolhydrater: 44,1 % 45,2 g
https://www.arla.se/recept/vaniljpaj-med-bar/