Hallonpaj med kvarg

40 min Efterrätt
Frysbar
Hallonpaj med kvarg

Smulpaj med kvarg, vanilj och hallon passar på vilket sommarkalas som helst. Baka gärna pajen dagen inann den ska ätas!

Ingredienser

Smuldeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
1¼ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk

Kvargfyllning:

250 g
Strösocker
1 dl
Ägg
1
Vaniljsocker
1 tsk
Hallon
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Hacka samman ingredienserna till smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till kvargfyllningen.
  • Lägg hälften av smuldegen i formen.
  • Klicka på kvargfyllningen och strö på ⅔ av hallonen. Toppa med resten av smuldegen.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med resten av hallonen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-kvarg-och-hallon/