Vaniljkräm

Vaniljkräm

15 min
Len kräm med äkta vanilj. Ett måste till bärtårta, fyllda wienerbröd och vaniljhjärtan. Var noga med att vispa krämen ordentligt mot slutet så att den inte skär sig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljkram/

Gör så här

  • Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund.
  • Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke.
  • Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen.
  • Vispa på medelvärme ca 2 min tills det tjocknar.
  • Ta av från värmen och vispa ner smöret. Låt kallna.
Klart!
Energi:

1620 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 183 g
Fett: 83 g

Ingredienser

Vaniljstång
1
6 dl
Strösocker
1¼ dl
Äggulor
6
Majsstärkelse
1 dl
50 g