Vaniljkräm

Vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Len kräm med äkta vanilj. Ett måste till bärtårta, fyllda wienerbröd och vaniljhjärtan. Var noga med att vispa krämen ordentligt mot slutet så att den inte skär sig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här:

Gör så här:

Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund. Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke. Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen. Vispa på medelvärme ca 2 min tills det tjocknar. Låt kallna.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1620 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 183 g
  • Fett: 83 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem