Vaniljkräm

Vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Len kräm med äkta vanilj. Ett måste till bärtårta, fyllda wienerbröd och vaniljhjärtan. Var noga med att vispa krämen ordentligt mot slutet så att den inte skär sig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund.
  2. Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke.
  3. Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Vispa på medelvärme ca 2 min tills det tjocknar.
  5. Ta av från värmen och vispa ner smöret. Låt kallna.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1620 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 183 g
  • Fett: 83 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag