Vaniljkräm

Vaniljkräm

Betyg

(13 st)

Len kräm med äkta vanilj. Ett måste till bärtårta, fyllda wienerbröd och vaniljhjärtan. Var noga med att vispa krämen ordentligt mot slutet så att den inte skär sig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här:

Gör så här:

Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund. Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke. Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen. Vispa på medelvärme ca 2 min tills det tjocknar. Låt kallna.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1620 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 183 g
  • Fett: 83 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem