Vaniljhorn

Vaniljhorn

Betyg

(83 st)

Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Garnering:

  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 min. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem