Vaniljhorn

Vaniljhorn

1 tim
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljhorn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp i en bunke tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna i bunken.
  • Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och låt dem ligga dem i kylskåp ca 20 min.
  • Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.
  • Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten.
  • Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.
Klart!

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
2 msk
Vetemjöl
5 dl
Garnering:
Strösocker
1 dl