Vaniljglass med kvarg

Vaniljglass med kvarg

60+ min Efterrätt
Gör egen vaniljglass med kvarg och lägg mellan tunna kex till en mumsig sandwich. Perfekt till kalaset!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg.
  • Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin.
  • Skär jordgubbarna i bitar. Strö över sockret och låt stå tills sockret har smält. Rör om försiktigt.
  • Servera glassen med rårörda bär mellan tunna kakor som en liten sandwich.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Äggulor
2
Akaciahonung
½ dl
1½ dl
250 g
Blandade färska bär t ex jordgubbar
½ liter
Strösocker
½ dl
Tunna Kex eller Kakor