Vaniljglass med chokladsås

Vaniljglass med chokladsås

Betyg

(1 st)

Hemgjord glass är godast och med den här chokladsåsen blir det en riktigt lyxig dessert. Prova att ha i en knivsudd salt när du kokar chokladsåsen, det lyfter smaken chokladsmaken lite extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chokladsås:

Gör så här:

Gör så här:

Häll mjölken i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg frön och stång i kastrullen och tillsätt glykossirap. Koka upp och dra av från värmen, låt svalna något. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner i mjölken och sjud under konstant vispning tills det tjocknar lite och har en temperatur på ca 80°. Häll över i en bunke och låt svalna, rör ner den syrade grädden. Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

Blanda socker, kakao och syrad grädde. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Rör ner smöret och servera varm eller kall till glassen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem