Saffransrutor med mandelmassa

Saffransrutor med mandelmassa

1 tim 20 min
Mellanmål
Går att frysa
Lättbakade och enkla saffransrutor! Bara att hälla ut på en plåt, grädda och njuta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransrutor-med-mandelmassa/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Platta ut degen till en rektangel, ca 35x25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda mandelmassa och smör. Bred det över degen. Strö över mandelspån. Låt jäsa ca 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.
Klart!

Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst för söta degar
25 g
50 g
2½ dl
1¼ dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Salt
1 krm
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Strösocker
¾ dl
Vetemjöl
8 dl
Fyllning:
Mandelmassa
150 g
75 g
Mandelspån
50 g