Saffransrutor med mandelmassa

Saffransrutor med mandelmassa

Betyg

(119 st)

Latbak med enkla saffransrutor! Bara att hälla ut på en plåt och njuta!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 15 min. Sätt ugnen på 225°. Platta ut degen till en rektangel, ca 35x25 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelmassa och smör. Bred det över degen. Strö över mandelspån. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem