Kalljästa kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

2 tim
Mellanmål
Går att frysa
Kalljäsa deg kan man göra på olika sätt. En variant är att jäsa degen i kyl över natten eller som de här superenkla bullarna, bara att röra ihop ingredienserna, baka ut och jäsa på plåten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalljasta-kanelbullar/

Gör så här

  • Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen.
  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt socker och smör. Rör i mjölet och arbeta degen smidig ca 10 min.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord, degen ska vara ganska lös. Skär ut 24 st ca 8 cm stora kvadrater. Lägg en klick av fyllningen på varje kvadrat och vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt.
  • Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa på plåtar i rumstemperatur, ca 1½ tim. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna när de kallnat.
Klart!

Ta fram mjölken en stund innan du blandar ihop degen så den inte är iskall direkt från kylen.

Energi:

225 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
50 g
2½ dl
Strösocker
½ dl
200 g
Vetemjöl
9 dl
Fyllning:
100 g
Strösocker
1 dl
Malen kanel
1 msk
Topping:
Uppvispat ägg
1
Florsocker
2 dl
Vatten
2½ msk