Kalljästa kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

Betyg

(84 st)

Kalljäsa deg kan man göra på olika sätt. En variant är att jäsa degen i kyl över natten eller som de här superenkla bullarna, bara att röra ihop ingredienserna, baka ut och jäsa på plåten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Fyllning:

Topping:

  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2½ msk vatten

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt socker och smör. Rör i mjölet och arbeta degen smidig ca 10 min. Kavla ut degen på mjölat bakbord, degen ska vara ganska lös. Skär ut ca 8 cm stora kvadrater. Lägg en klick av fyllningen på varje kvadrat och vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa på plåtar i rumstemperatur, ca 1½ tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla över bullarna när de kallnat.

Tips:

Ta fram mjölken en stund innan du blandar ihop degen så den inte är iskall direkt från kylen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem