Arlas kanelbulle

Arlas kanelbulle

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(503 st)

Arlabullen - vår egen kanelbulle - som vi har tagit fram för att bjuda alla besökare på tillsammans med kall mjölk på våra kosläpp.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • ¾ dl rårörsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om.
  2. Tillsätt smör, socker salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
  3. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop fyllningen.
  4. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna.
  5. Vik långsidorna omlott så att det blir tre lager. Platta ut dem något. Skär ca 1 ½ cm tjocka remsor.
  6. Tänj ut, vrid dem och forma till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 15-20 min.
  7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag