Arlas kanelbulle

Arlas kanelbulle

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(267 st)

Arlabullen - vår egen kanelbulle - som vi har tagit fram för att bjuda alla besökare på tillsammans med kall mjölk på våra kosläpp.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • ¾ dl rårörsocker

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna omlott så att det blir tre lager. Platta ut dem något. Skär ca 1 ½ cm tjocka remsor. Tänj ut, vrid dem och forma till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 15-20 min. Pensla bullarna med ägg och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem