Arlas kanelbulle

Arlas kanelbulle

60+ min
Arlabullen - vår egen kanelbulle - som vi har tagit fram för att bjuda alla besökare på tillsammans med kall mjölk på våra kosläpp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om.
  • Tillsätt smör, socker salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 250°. Rör ihop fyllningen.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna.
  • Vik långsidorna omlott så att det blir tre lager. Platta ut dem något. Skär ca 1 ½ cm tjocka remsor.
  • Tänj ut, vrid dem och forma till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 15-20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
200 g
Strösocker, 80 g
1 dl
Salt
1 tsk
Stötta kardemummakärnor
1½ tsk
Vetemjöl, 900 g
15 dl
Fyllning:
200 g
Strösocker
1 dl
Malen kanel
3 msk
Garnering:
Uppvispat ägg
1
Rårörsocker
¾ dl