Sticky buns

Sticky buns

Betyg

(3 st)

60+ min

Amerikanska, härligt kladdiga långpannebullar. Formen gör att all den goda fyllningen stannar kvar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Fyllning:

Till pensling:

  • 1 ägg

Glasyr:

  • 75 g florsocker
  • 2½ msk vatten
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll vätskan över jästen. Tillsätt socker, kardemumma, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Vispa smör, socker och kanel till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp. Smörj en form ca 20x30 cm. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop på längden. Skär rullen i 16 bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ timme. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min. Rör ihop alla ingredienser till glasyren. Ringla över bullen innan den svalnat.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem