Kanel- och kardemummabullar

Kanel- och kardemummabullar

60+ min Mellanmål Efterrätt
Våra käraste kanelbullar kan njutas i oändlighet! Njut dem tillsammans med ett stort glas kall mjölk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen.
  • Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna.
  • Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Tips:

Bull-variation: Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel i fyllningen. Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma. Vaniljbullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot vaniljsocker.

Ingredienser

Jäst
50 g
150 g
5 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 dl
Stötta kardemummakärnor
1½ tsk
Vetemjöl
14 dl
Fyllning:
150 g
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1 msk
Garnering:
Uppvispat ägg
1
Pärlsocker