Valnötskaka

Valnötskaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En luftig kaka gjord på egen-mixat valnötsmjöl är perfekt att använda till tårtbottnar. Brynt smör ger kakan extra god smak av smörkola och nötter. Lägg lite lättvispad vaniljgrädde och säsongens bär mellan bottnarna och bjud på en enkel men smakrik tårta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Mixa valnötter och socker fint i en matberedare. Tillsätt ägg och mjöl och mixa ytterligare. Bryn smöret och låt svalna något. Mixa i smöret lite i taget tills allt är tillsatt och smeten är slät. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Baka mitt i ugnen ca 10-15 min.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 4770 kcal
  • Protein: 69 g
  • Kolhydrater: 247 g
  • Fett: 392 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag