Vallmofrömuffins

20 min Afternoon tea Fika
Frysbar
Vallmofrömuffins

Citron och vallmofrö ger smak och lite knaprighet till de här lättbakade muffinsen. Genom att koka upp frön med mjölk blir de små bakverken saftigare och får mer smak.

Ingredienser

Blå vallmofrön
1 dl
1½ dl
150 g
Strösocker
1 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Citron, rivet skal
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Smörj och bröa en muffinsplåt med ca ⅓ av vallmofröna.
  • Koka upp mjölken med resten av vallmofröna. Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
  • Rör ner vallmomjölk samt skal av citron. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
  • Fördela smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.
Klart!

Toppa muffinsen med kesella vanilj och ett hallon till fina sommarbakelser.

Näringsvärden, per styck

Energi:

225 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/vallmofromuffins/