Läskiga halloweenmuffins

Läskiga halloweenmuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

60+ min

Läskigt goda muffins som garanterar rysningar - av välbehag! Vill du inte spritsa på toppingen går det bra att klicka med spatel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Muffins

Smörkräm

Marsipanspöken

  • 12 tandpetare
  • 12 bitar segt chokladgodis, t ex Polly
  • 150 g marsipan
  • florsocker
  • 25 g mörk choklad, smält

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Muffins

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Vispa ihop smör, socker och salt poröst i en bunke.
  3. Vispa ner ägget och rör ner mjölken.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  5. Sikta ner mjölblandningen och rör till en slät smet.
  6. Vänd ner chokladen.
  7. Fördela smeten i en muffinsplåt med 12 medelstora formar (cirka ¾ dl smet i varje).
  8. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min.
  9. Låt svalna helt.

Smörkräm

  1. Vispa smöret poröst i en bunke.
  2. Tillsätt lite florsocker åt gången tills smörkrämen är lätt och luftig.
  3. Gör orange karamellfärg genom att blanda gul och röd karamellfärg.
  4. Balanda ner lite av karamellfärgen åt gången i smörkrämen till önskad färgintensitet.
  5. Fyll en sprits- eller plastpåse med smörkräm och klipp ett hål i ena hörnet (anv. ev stjärformad tyll).
  6. Spritsa smörkrämen över muffinsarna.

Marsipanspöken

  1. Fäst en tandpetare i underdelen varje på godisbit.
  2. Sätt sedan in en tandpetare med godis i varje muffin.
  3. Strö lite florsocker på ett bakbord och kavla ut hälften av marsipanen tunt.
  4. Skär ut 6 cirklar, ca 8 cm i diameter.
  5. Låt varje cirkel falla över en godisbit.
  6. Upprepa med resten av marsipanen.
  7. Rita ansikten på spökena med smält choklad, t ex med hjälp av en tandpetare.

Skriv ut

Andra goda förslag