Glutenfria muffins

Brunch Efterrätt Fika Mellanmål
Frysbar
Glutenfria muffins

De glutenfria muffinsarna kan smaksättas med vad man önskar. Prova hackad choklad, blåbär eller citronskal. Eller toppa med några äppelskivor eller dina favoritbär!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

125 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Glutenfri mjölmix
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
1 dl

Förslag på smaksättning:

Choklad, hackad
100 g
Blåbär
3 dl
Citron, finrivet skal
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180°.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  • Blanda mjölmixen med bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
  • Häll mjölblandningen och mjölken lite i taget i smörblandningen och rör till en slät smet. Vänd ner choklad, blåbär eller citronskal.
  • Klicka ut smeten i 12 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Uteslut smaksättningen och toppa varje muffins med några hallon, bitar av rabarber eller äppelskivor vända i socker och kanel.

Näringsvärden, per styck utan smaksättning

Energi:

227 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-muffins/