Uppåkrakakor

Uppåkrakakor

Betyg

(9 st)

Mördegskakor som viks dubbla och garneras med pistage och pärlsocker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Pensling

  • 1 ägg
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175° och kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta. Ta ut kakor med mått, 6 cm i diameter. Vik ihop kakorna nästan på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackade pistagenötter och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem