Uppåkrakakor

1 tim 10 min
Arbetstid: 40 min
Fika
Frysbar
Uppåkrakakor

Mördegskakor som viks dubbla och garneras med pistage och pärlsocker.

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl

Pensling

Ägg
1
Hackade pistagenötter
2 msk
Pärlsocker
2 msk

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft och kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
  • Ta ut kakor med mått, 6 cm i diameter. Vik ihop kakorna nästan på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackade pistagenötter och pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

76 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,8 % 0,9 g
Fett: 53,2 % 4,6 g
Kolhydrater: 42 % 7,9 g
https://www.arla.se/recept/uppakrakakor/