Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Betyg

(180 st)

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 500 g jordärtskockor
  • 200 g morötter
  • 1 purjolök
  • 200 g svamp

Svampsky

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min. Garnera med lingon och ev färsk timjan.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem