
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 kycklingklubbor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
1 msk Arla® Svenskt Smör
- 500 g jordärtskockor
- 200 g morötter
- 1 purjolök
- 200 g svamp
Svampsky
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 1 msk konc äppeljuice
- 2 msk kantarellfond
- 1 dl lingon
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min. Garnera med lingon och ev färsk timjan.
Näringsvärden, per per port
- Energi: 615 kcal
- Protein: 40 g
- Kolhydrater: 29 g
- Fett: 36 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2013