Ugnsstekta grönsaker med fetaost

Ugnsstekta grönsaker med fetaost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Kryddad och smulad fetaost smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kryddad fetaost:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250º. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr. Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja. Salta och peppra och blanda runt. Grovhacka salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. Strö blandningen över grönsakerna. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Servera till stekt kött.

Näringsvärden, per port inkl kött

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem