Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto

Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Här gör vi pesto på grönkål i stället för basilika. Nytt och gott!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g blandade grönsaker t ex rödlök, morötter, palsternacka, röd paprika

Pesto:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg dem i en smord långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Krama ur vattnet ordentligt ur grönkålen. Skala löken och skär den i bitar. Mixa grönkål, lök, mandel och ost. Späd med smöret, lite i taget. Smaksätt med salt och peppar. Blanda peston med de nystekta grönsakerna.

Tips:

Peston går att förbereda.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag