Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto

Här gör vi pesto på grönkål i stället för basilika. Nytt och gott!

Ingredienser

Blandade grönsaker t ex rödlök, morötter, palsternacka, röd paprika
800 g

Pesto:

Hackad förvälld grönkål
1 dl
Rödlök
¼
Mandel
½ dl
1 dl
3 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg dem i en smord långpanna.
  • Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Krama ur vattnet ordentligt ur grönkålen. Skala löken och skär den i bitar.
  • Mixa grönkål, lök, mandel och ost. Späd med smöret, lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.
  • Blanda peston med de nystekta grönsakerna.
Klart!

Peston går att förbereda.

https://www.arla.se/recept/ugnsstekta-gronsaker-i-gronkalspesto/