Ugnsstekt lammbringa med rostade morötter och rosmarin

Ugnsstekt lammbringa med rostade morötter och rosmarin

Betyg

(32 st)

Härlig lammbringa som blir smältande mör och får ett krispigt skinn när den långlagas i ugnen. Dessutom får du en smakrik örtsky på köpet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 lammbringa, ca 1 kg
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad färsk rosmarin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar färsk rosmarin

Potatispuré

Rostade morötter:

  • 600 g morötter, gärna olika färger
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl svarta oliver
  • 1 msk hackad färsk rosmarin

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Putsa ev köttet. Salta och lägg det med utsidan ner på en skärbräda. Krydda köttet med salt och rosmarin och rulla till en fast rulle. Bind ihop det med steksnöre. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen 1 tim. Häll buljongen i formen och tillsätt lagerblad och rosmarinkvistar. Fortsätt tillagningen ca 30 min. Ös då och då med skyn. Låt lammet vila under folie ca 15 min och spara skyn. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den genom en potatispress. Värm gräd-den och mjölken. Blanda potatisen med smör och gräddmjölk. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mjölk. Skala och skär morötterna i stavar. Stek dem gyllene på medelvärme i smör i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt oliver och rosmarin samt lite sky från lammet. Sila ner skyn i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet. Servera med potatispuré, morötter och sky. Garnera ev med färska örter.

Tips:

Låt gärna de stekta morötterna rostas i ugnen bredvid köttet de sista 10 minuterna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 975 kcal
  • Protein: 48 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 72 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem