Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 kg lammbog
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Klarifierat Smör
  • 1½ liter vatten
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 tsk salt

Pico de gallo:

  • 2 plommontomater
  • 1 silverlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk pressad limesaft
  • ½ tsk salt

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Skala och dela lök och vitlök. Fräs lammbog, gul lök och vitlök i en gryta med smör tills det fått färg runt om. Häll över vatten och korianderfrön. Tillaga långt ner i ugnen ca 4 tim. Plocka ut lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och salta. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg i buljongen. Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket och smaka av med limesaft och salt. Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.

Skriv ut

Källa: